

Health Sciences Library EBNP Workshop

Day 1 Schedule

Before lunch 8:00-11:45

(3.30 hours plus 15 mins break)

Time	Туре	Activity	Instructor
8:00-9:00 = 1 hour	Lecture	INTRODUCTION: • Seven stages of the EBNP process, what is the evidence, what are the best resources, what is critical appraisal?	Francesca
9:00-9:30 = 30 mins	Lecture	 Categorize PICO questions and identify the best studies to answer each question type. Develop a well-formed PICO question. 	Julia
9:30-10:00 = 30 mins	Hands on	Hands-on: PICO question.	Julia & Francesca
10:00-10:15 =15 mins	Break		
10:15-10:45 = 30 mins	Lecture & Hands on	Searching Part 1- CLINICAL TOOLS: • Clinical tools	Francesca & Julia
10:45-11:45 = 1 hour	Demo	Searching part 2 - DATABASES: • Searching Ovid	Julia

Lunch 11:45:12:45



Health Sciences Library EBNP Workshop

After lunch 12:45-4:00

(3:00 hours plus 15 mins break)

Time	Туре	Activity	Instructor
12:45-1:15 = 30 mins	Hands on	Searching Ovid	Francesca & Julia
1:15-2:00 =45 mins	Demo	Searching Pubmed	Julia
2:00-2:15 = 15 mins	Break	TBD	
2:15-3:00 = 45 mins	Hands on	Searching Pubmed	Francesca & Julia
3:00-3:30 = 30 mins	Demo	Searching Cinahl	Francesca
3:30-4:00 = 30 mins	Hands on	Searching Cinahl	Francesca & Julia